FC Groningen verliest kansloos in Enschede

FC Groningen heeft zondag de uitwedstrijd tegen FC Twente kansloos met 5-0 verloren. Groningen speelde 45 minuten met een man minder door een rode kaart van Kappelhof.
Bij rust stond de ploeg van trainer Erwin van de Looi al met 3-0 achter. In de 19e minuut ging het voor het eerst mis. Bengtsson kon van dichtbij de score openen. Binnen een half uur maakte Eghan de 2-0. Kort voor rust kreeg Kappelhof rood nadat hij Eghan licht raakte en hem onderuit liep in het strafschopgebied. Tadic schoot de penalty raak.
Na de pauze was van een wedstrijd al lang geen sprake meer. In de 54e minuut maakte Eghan zijn tweede van de middag, nadat Castaignos in eerste instantie een mogelijkheid onbenut liet. In deze fase kwam FC Groningen amper over de middellijn. Vijf minuten voor tijd bepaalde invaller Corona met een boogbal vanaf de rand van het strafschopgebied de eindstand op 5-0.
De eerste kans voor de gasten ontstond pas in de 89e minuut. Invaller Zivkovic werd op aangeven van Hiariej in stelling gebracht, maar hij kon de eer niet redden. Dat zou ook teveel eer geweest zijn. Een andere opmerlijke constatering was dat FC Groningen al de derde directe rode kaart kreeg dit seizoen en de vijfde in totaal.
Door de nederlaag is FC Groningen gezakt naar de negende plaats in de Eredivisie met 11 punten uit 8 duels.