Kromowidjojo breekt met coach

Ranomi Kromowidjojo heeft donderdag de samenwerking met haar trainer Marcel Wouda opgezegd. Ze gaat verder met Christiaan Sloof als coach, die nu assistent is van Wouda.
Aanleiding is het vertrek van Jacco Verhaeren deze week als technisch directeur bij de zwembond. Dat zette Kromowidjojo, met het oog op de spelen in Rio de Janeiro, aan het denken. "Zit ik hier nog op mijn plek en houd ik dat nog vol? Het antwoord is nee."
De zwemster uit Sauwerd benadrukt dat het een gevoelskwestie is. "Het heeft zeker niet te maken met de trainingsschema's of het technische aspect", aldus Kromowidjojo.
Tijdens de persconferentie waarbij ze het nieuws bekendmaakte zat Wouda naast haar aan tafel. Hij vertelde dat hij het niet had zien aankomen. "Voor mij heel lastig, maar een begrijpelijke en heel moedige beslissing."
De tweevoudig olympisch kampioene van Londen 2012 werkte tot bijna een jaar geleden met Jacco Verhaeren als coach. Daarna volgde Wouda hem op. Twee maanden geleden werd 'Kromo' nog wereldkampioen op de vijftig meter vrije slag. Onlangs kondigde Verhaeren aan dat hij bondscoach van Australië wordt.
Zojuist persconferentie gegeven. Het klopt, ik stop de samenwerking met Marcel Wouda en zal gaan trainen olv Christiaan Sloof
— Ranomi Kromowidjojo (@ranomikromo)
Ranomi Kromowidjojo (via NOS)
Marcel Wouda (via NOS)