NWVG neemt zelfstandig deel aan Beloftencompetitie

© RTV Noord
Komend seizoen gaat NWVG/Bike4Air uit Groningen met een eigen ploeg wielrenners zelfstandig deelnemen aan de Beloftencompetitie.
De afgelopen jaren werd vaak met De Stormvogels uit Veendam en De Kannibaal uit Peize samengewerkt. De Noordelijke Wielervereniging wil graag zelf weer renners opleiden en vindt een eigen beloftenploeg daarvoor noodzakelijk.
Eén van de eisen van de wielerbond, de KNWU, is om minimaal tien renners op papier te hebben en dat is gelukt. Naast de eigen renners Erik Merx en Richard Veenstra komen er acht beloftevolle coureurs uit het Noorden bij.
Het gaat om Niels Potze uit Aduard, Kevin Snijder uit Kollum, Rick Goeree uit Borger, de broertjes Joakim en Benjamin Zuidema uit Dokkum, Rick Mensink uit Zwolle, Henk Brand uit Oldeholtpade en Jan David de Haan uit Oudega.
Verder komt Coen Rijpma uit Oldeholtpade de eliteploeg versterken. De ploegleiders Marcel Nagengast en John van Helden hebben voor het nieuwe seizoen inmiddels de beschikking over twintig renners. Er is nog contact met een aantal buitenlanders.
Er is ook gesproken met Nick Kweldam uit Aalten, maar de individuele winnaar van de Clubcompetitie 2013 heeft besloten om bij zijn huidige ploeg Kanjers voor Kanjers te blijven.