Liveblog FC Groningen - Roda JC 3-3 #grorod (gesloten)

FC Groningen neemt het vanmiddag in de Euroborg op tegen Roda JC uit Kerkrade. U kunt de wedstrijd live volgen bij Radio Noord In het programma FC Groningen live.
90+3'
De wedstrijd is afgelopen. Groningen speelt gelijk in een knotsgek duel.
90+2' DOELPUNT! 3-3 Bizot gaat weer naar de goede hoek en toucheert de bal nu ook, maar toch verdwijnt de strafschop van Fledderus in het doel. Het is weer gelijk. Nog een minuut.
90+2' Wéér een strafschop voor Roda. Wijnaldum maakt een domme overtreding op Wiljan Pluin en krijgt geel.
90' Vlak voor het verstrijken van de tijd wisselt Groningen. Zivkovic gaat naar de kant, verdediger Troost-Ekong komt voor hem binnen de lijnen.
90' Ard van Peppen krijgt geel na een overtreding op Kirm.
89' Kirm krijgt geel. Hij trapt de bal weg na een fluitsignaal van scheidsrechter Makkelie.
87' Roda krijgt een kans op de gelijkmaker, maar niemand durft op doel te schieten.
84' Chery wordt vervangen door Michael de Leeuw. Vorig seizoen scoorde De Leeuw een hattrick tegen Roda.
80' Zivkovic komt alleen op doelman Kurto af, maar mist. Het was dé kans om de wedstrijd op slot te gooien. Het blijft spannend in de Euroborg.
77' Luijckx en Chery hebben een gele kaart gekregen. Zivkovic krijgt ondertussen een grote kans, maar zijn schot gaat via een Roda-verdediger naast.
75' DOELPUNT! 3-2 Botteghin maakt zijn fout bij de strafschop goed. Doelman Kurto laat op onbegrijpelijke wijze de bal los en Botteghin kan in een leeg doel binnenschieten.
75' Het blijft een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen kunnen nog winnen.
69' Guus Hupperts gaat naar de kleedkamer. Marc Höcher komt voor hem in het veld.
65' Botteghin kreeg een gele kaart voor de overtreding. Bart Biemans van Roda krijgt ook geel.
62' DOELPUNT! 2-2 Fledderus benut het buitenkansje. Bizot gaat naar de goede hoek, maar kan geen redding brengen.
62' Roda JC krijgt een strafschop. Eric Botteghin trekt Demouge naar de grond bij een corner.
58' Zivkovic lijkt een voorzet van Kostic binnen te kunnen lopen, maar de spits laat de bal aan zich voorbij gaan. 54' Németh kan niet verder en gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door stormram Frank Demouge.
53' DOELPUNT! 2-1 Németh ligt geblesseerd in het strafschopgebied van Groningen. De thuisploeg speelt door. Kostic krijgt de bal in de uitbraak en geeft voor op de net ingevallen Kirm, die van dichtbij simpel kan scoren.
53' De eerste mogelijkheid van de tweede helft is voor Roda. Het schot van Fledderus mist precisie.
51' Van der Velden verlaat geblesseerd het veld. Zijn vervanger is Andraz Kirm.
46' De tweede helft is begonnen. Er zijn geen wissels.
45+1' Danny Makkelie fluit voor het einde van de eerste helft. Beide ploegen spelen vol op de aanval en krijgen kansen. De grootste kansen waren voor de bezoekers, maar de ruststand is terecht.
45+1' Chery komt na een passje van Van der Velden alleen voor de doelman, maar hij is besluiteloos, waardoor ook deze kans niet benut wordt.
45' Némeht schiet diagonaal in, maar zijn bal gaat enkele centimeters voorlangs.
44' Een vrije trap van Luijckx krult richting de kruising, maar met een prachtige zweefduik voorkomt Bizot een doelpunt. Uit de corner kan Donald van dichtbij binnen binnenschieten, maar zijn schot mist kracht.
39' Het blijft op en neer gaan in de Euroborg. Het is een leuke wedstrijd.
37' Kostic wordt onreglementair afgestopt door Henk Dijkhuizen. De rechtsback krijgt een gele kaart.
32' Kappelhof zet goed door en na een één-tweetje kan hij vanaf de rand van het strafschopgebied schieten. Zijn schot wordt gekraakt en hobbelt naast.
25' Het is een open wedstrijd. Groningen komt bijna op achterstand. Mark-Jan Fledderus geeft goed voor en Donald kan binnentikken. De vingertoppen van Marco Bizot voorkomen echter een achterstand voor de thuisploeg.
20' Direct een kans voor FC Groningen. Kostic krijgt de bal en geeft af op de mee opgekomen Giliano Wijnaldum. Het schot van de linksback gaat een half metertje naast het doel van Kurto.
19' DOELPUNT! 1-1 Een vrije trap van Roda wordt slecht verwerkt door FC Groningen. Kees Luijckx krijgt de bal voor zijn voeten en kan vanaf dichtbij scoren.
14' Richairo Zivkovic wordt de diepte ingestuurd en omspeelt doelman Kurto, maar de bal gaat te ver naar buiten. De spits speelt een mannetje voorbij en schiet nog wel op doel, maar de hoek is te lastig voor het jonge talent.
8' DOELPUNT! 1-0 Kostic volleert de 1-0 binnen. Een voorzet wordt door Roda weggekopt. Kostic neemt de bal ineens uit de lucht en schiet hem in de verre hoek tegen de touwen.
5' Ook Roda JC is nu een keer gevaarlijk geweest. Na een goede combinatie schiet Krisztian Németh voorlangs. Een schot van Mitchell Donald wordt even later goed geblokt.
3' Filip Kostic rukt op richting het doel van Kurto. Hij schiet van zo'n twintig meter, maar de bal verdwijnt naast het doel.
2' FC Groningen opent furieus in eigen huis. Tjaronn Chery schiet, maar zijn schot wordt gekeerd door Roda-doelman Filip Kurto. Uit de corner die volgt kopt Johan Kappelhof over.
1' Er is afgetrapt in de Euroborg door Roda JC.
Roda JC is de laatste weken in vorm. Afgelopen week won de ploeg uit Kerkrade twee keer van PSV. Zowel in de competitie als in de beker werden de Eindhovenaren door Roda verslagen. De ploeg van trainer Ruud Brood bezet de negende plek en heeft twee punten minder dan Groningen.
Vorig seizoen won FC Groningen met 3-2 van Roda. Michael de Leeuw scoorde toen een hattrick. De analist bij FC Groningen Live, Jan Veenhof, hoopt dat Zivkovic dat kunstje vandaag kan herhalen.
Bij FC Groningen maakt Richairo Zivkovic zijn debuut in de basis. De spits viel dit seizoen in elke competitiewedstrijd in en scoorde daarin vier keer. Ook Nick van der Velden keert terug in de basis. Hij staat rechtsbuiten. Dat gaat ten koste van Krisztián Adorján.
Als Groningen wint van Roda JC, klimt het naar de gedeelde tweede plek in de Eredivisie. FC Groningen heeft dan een punt achterstand op koploper AZ.

Opstellingen:

FC Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Hiariej, Chery (84' De Leeuw); Van der Velden (51' Kirm), Zivkovic (90'Troost-Ekong), Kostic
Roda JC: Kurto; Dijkhuizen, Biemans, Luijckx, Van Peppen; Hupperts (69. Höcher), Kali, Donald (62' Bonevacia), Pluim, Fledderus; Németh (54'Demouge).
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaart: Botteghin, Chery, Kirm, Wijnaldum (FC Groningen) Dijkhuizen, Biemans, Luijckx (Roda JC)
Toeschouwers: 21.000