Be Quick boekt belangrijke zege

In de Topklasse heeft Be Quick 1887 zondag op eigen veld met 2-0 gewonnen van een concurrent op de ranglijst, FC Chabab uit Amsterdam.
Er was op de Esserberg geen sprake van goed voetbal. Zeker in de eerste helft viel er weinig te genieten. Het spel was slordig en Be Quick speelde onrustig. De beste mogelijkheid was op slag van rust voor Thomas Mak, maar hij schoot naast.
In de 54e minuut opende Rob van der Leij de score voor de thuisploeg. Een diepe bal van Adams Sarkodie werd slecht weggewerkt en de spits kon zijn zevende doelpunt van dit seizoen maken.
Daarna probeerden de Amsterdammers het wel. De gasten waren wel dreigend, maar de beste kansen waren voor Be Quick. Chabab kreeg in de laatste minuut één kans, maar doelman Hendrik Snijders was attent.
In blessuretijd maakte Jorco van Hezel de 2-0 na een goede pass van Mak. Be Quick boekte de tweede zege van het seizoen staat op de twaalfde plaats in de Topklasse met negen punten uit tien wedstrijden. Chabab heeft evenveel punten, maar een slechter doelsaldo.