Tweede uitzege FC Groningen krijgt na rust vorm

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 3-0 gewonnen en is door de tweede uitzege van het seizoen voorlopig derde in de Eredivisie met 22 punten uit 13 duels.
Voor rust viel er nog weinig te beleven in het Polman Stadion. FC Groningen speelde slordig en oogde niet scherp. Nadat Uth een kans voor de thuisploeg had laten liggen in de 33e minuut had Zivkovic de gasten op slag van rust aan de leiding moeten brengen.
Van dichtbij schoot de niet scherpe aanvaller voor een leeg doel over. Aan het begin van de tweede helft kreeg Linssen een grote kans om de score te openen, maar doelman Bizot bracht redding op de doellijn. Na een uur was het raak. Zivkovic maakte zijn fout goed.
Via de rug van Veldmate viel de bal voor de voeten van de 17-jarige spits en via de grond schoot hij zijn vijfde van het seizoen binnen. Zes minuten later besliste Kostic de wedstrijd. Zijn inzet werd van richting veranderd waardoor Pasveer kansloos was.
Vijf minuten voor tijd werd het nog fraaier. Zivkovic pikte de bal op en schoot uiteindelijk hard op het doel. De rebound viel voor de voeten van Kostic en hij schoot vanuit een moeilijke hoek raak. Opvallend is dat FC Groningen in 13 duels al 28 keer scoorde, terwijl in het totale vorige seizoen 36 doelpunten gemaakt werden.