Layeb schiet Eagles zes seconden voor tijd naar winst

De zaalvoetballers van Leekster Eagles hebben vrijdagavond in een spektakelstuk met 4-3 gewonnen van ZVV Groene Ster uit Vlissingen en daardoor hebben de Leeksters de laatste plaats in de Eredivisie verlaten.
Karim Layeb maakte zes seconden voor tijd het winnende doelpunt. Het leek er in de beklijvende slotfase niet op dat de ploeg van coach Symen Abe Hoekstra de volle buit nog in Leek zou houden, want er deden zich voor de ogen van doelman Henri Rodenburg een aantal hachelijke momenten voor.
Aan de andere kant had Leekster Eagles het duel daarvoor eerder in het slot kunnen gooien, maar verzuimde het af te maken. Iets wat in de eerste helft ook gebeurde. Meerdere kansen werden niet benut, waarna Groene Ster wel effectief was en een 0-2 voorsprong nam.
Nog voor rust werd het door doelpunten van Freddie van der Velde en Rense Dijk 2-2. Aan het begin van de tweede helft waren het weer de gasten die op voorsprong kwamen, maar Marvin van Wijk schoot vrij snel met een geplaatst schot de 3-3 binnen. Daarna kon het lange tijd alle kanten op.
Groene Ster miste nog een tienmeter trap en de thuisploeg liet counterkansen liggen. In de absolute slotfase was het voelbaar dat er nog een winnaar zou komen en na de treffer van Layeb stond het publiek op de banken om de tweede zege van het seizoen te vieren.
Leekster Eagles staat nu voorlaatste met 7 punten uit 9 wedstrijden.