Flames verslaat landskampioen in goed gevuld MartiniPlaza

De basketballers van GasTerra Flames hebben voor 3.620 toeschouwers in MartiniPlaza met 70-61 gewonnen van concurrent ZZ Leiden. Eerder dit seizoen verloor Flames nog in Leiden met 69-63.
Flames, zonder forward Dan Coleman, ging de eerste helft gelijk op met de landskampioen. Na het eerste kwart stond het 11-11, halverwege 34-34. Na het derde kwart stonden de Groningers met drie punten voor (50-47). In het vierde kwart maakte Flames nog eens zes punten meer dan Leiden.
Topscorers aan de kant van de Groningers waren Ross Bekkering, Jason Dourisseau, Cashmere Wright en Quentin Pryor, allemaal met elf punten. Het was de negende overwinning op rij voor de Groningers. Flames staat tweede in de Dutch Basketball League met achttien punten uit elf wedstrijden. Leiden staat vijfde met twaalf punten uit tien wedstrijden.

Robinson

Jeff Robinson, die gehaald werd als tijdelijke vervanger van Coleman, speelde niet z'n beste wedstrijd. Vanwege zijn grote foutenlast hield coach Ivica Skelin hem lange tijd aan de kant.
Robinson zei na afloop dat hij graag in Groningen wil blijven dit seizoen, maar dat het nu een financiële zaak is, die grotendeels buiten hem om gaat. Skelin wil er ook niet veel over kwijt. "Het is niet de vraag of we hem aardig vinden, want we vinden hem erg aardig en hij zorgt voor beter spel. Het is de vraag of we het kunnen betalen. Skelin wil het bestuur bij die beslissing niet voor het blok zetten. "Het bestuur kent mijn mening hierover."

Coleman

Pryor krijgt de komende twee wedstrijden rust, vanwege een voetblessure. Coleman is daarentegen voldoende hersteld van de slijmbeursontsteking in zijn elleboog en staat komende dinsdag op het wedstrijdformulier voor de Europese thuiswedstrijd tegen het Finse Team TEHO Sport.