Liveblog FC Groningen - PEC Zwolle 0-0 #grozwo gesloten

FC Groningen neemt het vanmiddag in de Euroborg op tegen PEC Zwolle. U kunt de wedstrijd live volgen bij Radio Noord In het programma FC Groningen live.
90+3'
Het is afgelopen. De wedstrijd eindigt in 0-0, maar was absoluut het bekijken waard.
90+3' Een grote kans voor Texeira. De spits krijgt de bal na flipperkastvoetbal voor zijn voeten en schiet de bal net naast de verkeerde kant van de paal.
90+2' Spannende slotfase. Nog één minuut. Groningen krijgt een vrije trap naast het strafschopgebied.
89' Nog één minuut officiële speeltijd. Gaat Groningen nog scoren? De ploeg zet veel druk, maar creëert weinig kansen.
86' De gemoederen lopen hoog op, maar scheidsrechter Higler kan het brandje blussen.
84' Thomas gaat naar de kant. Bart van Hintum is zijn vervanger bij Zwolle.
83' Botteghin kopt vanuit een corner op doel, maar Boer kan de bal simpel vangen.
81' Chery krijgt geel nadat hij Boer hindert bij het nemen van de doeltrap.
80' Nijland gaat naar de kant. Zijn vervanger is Leroy Labylle.
75' Van de Looi haalt Zivkovic naar de kant. David Texeira is zijn vervanger.
73' Benson kan zijn schoen net niet tegen een lage voorzet krijgen, waardoor de bal in de handen van Bizot verdwijnt.
72' Zwolle zet Groningen nu onder druk.
70' Hiwat slalomt door de verdediging van FC Groningen, maar kom niet tot een schot. Hachelijk moment voor het doel van Bizot.
67' Kostic zet goed voor, maar de kopbal van Zivkovic wordt beroerd en gaat net over. uit de corner kopt Botteghin over.
66' Kostic neemt de vrije trap. Boer tikt de bal over het doel.
65' Groningen krijgt op twintig meter van het vijandelijke doel een vrije trap.
62' Michael de Leeuw komt in het veld voor Andraz Kirm.
61' Stéfano Magnasco krijgt een gele kaart voor een schwalbe. De Chileen van FC Groningen is het er niet mee eens.
60' Een harde schuiver van Kostic gaat richting de verre hoek, maar niet voor de eerste keer deze middag ligt Diederik Boer in de weg.
59' Na een schitterende aanval van de bezoekers schiet Thomas binnen, maar Higler keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Het is moeilijk te zien, maar de leidsman lijkt gelijk te hebben.
58' Hiariej probeert het met een volley van grote afstand, maar de bal gaat hoog over het doel van Zwolle.
57' De wedstrijd is een stuk rommeliger in de tweede helft dan in het eerste bedrijf.
47' Rochdi Achenteh krijgt een gele kaart na een overtreding op de enkel van Kieftenbeld.
46' Zwolle heeft afgetrapt voor de tweede helft. Beide ploegen hebben niet gewisseld. Azing Griever laat bij het radioprogramma FC Groningen live weten dat hij geniet van de wedstrijd. Hij ziet twee voetballende ploegen. FC Groningen voetbalt opportunistischer volgens de oud-doelman.
45 +1' Het is rust. Het is een wonder dat er nog niet gescoord is in de Euroborg. Groningen maakte het meeste aanspraak op een treffer, maar telkens lag Zwolle-doelman Boer in de weg. Zwolle kreeg ook kansen en werd aan het einde van de eerste helft sterker.
40' Botteghin laat bij een vrije trap Thomas uit zijn rug lopen. De begaafde speler kan inkoppen, maar krijgt de bal niet goed op zijn hoofd.
39' Bij een scrimmage in het strafschopgebied krijgt Zivkovic de bal voor zijn voeten. Zijn puntertje wordt gepakt door Boer.
37' Het tempo ligt nog steeds hoog, maar voor beide doelen is de afgelopen zeven minuten weinig gebeurd.
30' Het spel gaat op en neer. Nu heeft Kostic iets moois in gedachte, maar zijn volley gaat huizenhoog over het doel van Boer.
29' Zwolle-speler Giovanni Hiwat troeft Giliano Wijnaldum af en schiet vanaf de rand van het zestienmetergebied hard over.
27' Het is leuk in de Euroborg. Nijland kan bijna gevaarlijk worden, maar de bal wordt net voordat hij kan schieten weggetikt. In de counter schiet Kirm op doel, maar Boer redt. In de rebound schiet Filip Kostic de bal vanuit een lastige hoek in het zijnet.
24' Groningen komt goed weg. Eric Botteghin maakte een overduidelijke overtreding op de rand van het strafschopgebied, maar scheidsrechter Dennis Higler wuift het weg. In de tegenstoot schiet Maikel Kieftenbeld kiezelhard op het doel van Zwolle, maar weer redt Boer.
21' Een slim passje van Hiariej wordt begrepen door Kirm. De rechtsbuiten schiet richting de verre hoek, maar weer kan Boer redding brengen.
17' De jonge Nieuw-Zeelander Ryan Thomas test Bizot. Er ging een knappe actie van de Zwolle-middenvelder aan vooraf.
15' Weer een gevaarlijk moment van Groningen. Kirm haalt van zo'n twintig meter uit, maar Boer kan stijlvol redding brengen.
13' Eerste grote kans voor Groningen. Een voorzet van Tom Hiariej eindigt op het hoofd van Zivkovic, maar de kopbal mist kracht en richting om het Zwolle-doelman Diederik Boer erg lastig te maken.
9' Twee hoekschoppen van Groningen leveren niets op.
7' Eerste schotje van de wedstrijd is van Fred Benson, spits van PEC Zwolle. Het rollertje eindigt in de handen van Marco Bizot.
5' Van de Looi heeft niet gelogen. Groningen zet veel druk. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van Pec Zwolle.
1' Richairo Zivkovic en Tjaronn Chery hebben afgetrapt. De wedstrijd is begonnen.
FC Groningen speelt zondagmiddag in de Euroborg tegen PEC Zwolle. Bij de bezoekers is Ron Jans trainer. Hij kende een succesvolle periode als trainer bij FC Groningen. Zwolle speelt met drie oud-groningers in de basis: Darryl Lachman, Joost Broerse en Stef Nijland.
Bij FC Groningen zit Nick van der Velden niet bij de selectie. Hij is onvoldoende hersteld van een liesblessure. Andraz Kirm neemt zijn plek over in de basiself.
PEC Zwolle is het seizoen verrassend sterk gestart en staat op de zevende plaats. FC Groningen staat vierde en heeft twee punten meer dan de tegenstander van vanmiddag. Als FC Groningen wint en Vitesse verspeelt vandaag punten, is FC Groningen gedeeld koploper van de Eredivisie.
PEC Zwolle won in de Eredivisie nog geen enkele keer van FC Groningen.
Erwin van de Looi wil net als de vorige wedstrijden de tegenstander onder druk te zetten, zegt hij in het radioprogramma FC Groningen live. De oefenmeester van FC Groningen vindt PEC Zwolle een tegenstander die voetballend goed is en dus onder de druk uit kan voetballen.
Azing Griever, in het verleden doelman van FC Groningen, is de analist bij FC Groningen live. Hij verwacht een boeiend spektakel tegen PEC Zwolle.

Opstellingen:

FC Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Kirm (62' De Leeuw), Zivkovic (75' Texeira), Kostic
PEC Zwolle: Boer; Gravenbeek, Lachman, Broerse, Achenteh; Hiwat, Mokotjo, Saymak; Thomas, Nijland (80' Labylle), Benson
Scheidsrechter: Higler
Gele kaart: Chery, Magnasco (FC Groningen) Achenteh (PEC Zwolle)
Toeschouwers: 21.000