FC Groningen pakt punt in blessuretijd

FC Groningen heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen NAC Breda op de valreep een punt in de wacht gesleept. In de blessuretijd scoorde Michael de Leeuw vanaf de stip 2-2.
De Leeuw startte in de basis. Tjaronn Chery ontbrak vanwege een blessure. FC Groningen liet in de eerste helft heel weinig zien. NAC was de betere ploeg en stond bij rust verdiend met 1-0 voor door een doelpunt van Danny Verbeek.
In de tweede helft was Groningen iets beter dan in het eerste bedrijf, maar het spel van de bezoekers was nog steeds niet sprankelend. Groningen wist amper kansen te creëren. NAC scoorde een kwartier voor tijd via invaller Stipe Perica 2-0 en leek daarmee de wedstrijd te beslissen.
Tien minuten voor rust scoorde Giliano Wijnaldum van dichtbij de aansluitingstreffer binnen. Het doelpunt had afgekeurd moeten worden, vanwege hands van Michael de Leeuw. Bij het slotoffensief van FC Groningen was NAC gevaarlijker en had het via Anthony Lurling het duel kunnen beslissen. Zijn stift ging echter over.
Het bleek een dure misser, want in de blessuretijd kreeg FC Groningen een strafschop. Wijnaldum werd door oud-Groninger Sepp de Roover neergehaald en Eric Braamhaar wees resoluut naar de stip. Michael de Leeuw schoot de bal feilloos in de kruising en redde zo een punt voor zijn ploeg.