Liveblog FC Groningen - ADO Den Haag 1-2 #groado gesloten

FC Groningen neemt het vanmiddag in de Euroborg op tegen ADO Den Haag. U kunt de wedstrijd live volgen bij Radio Noord In het programma FC Groningen live.
90+5'
Scheidsrechter Gözübüyük fluit voor het einde van de wedstrijd. Groningen verliest in eigen huis van ADO Den Haag.
90+3' Alberg krijgt een gele kaart.
90+2' Van Duinen verrast Bizot bijna. De doelman zweeft richting de kruising en weet de bal net naast te tikken.
90+2' Vier minuten extra tijd. Bij ADO ligt Malone geblesseerd op het veld.
90' David Texeira staat overigens inmiddels in het veld. Hij verving Letschert.
87' Groningen ontsnapt aan een derde treffer van ADO. Van Duinen kan de bal voorgeven op de volledig vrijstaande Alberg, maar de voorzet is niet goed genoeg. Even later volleert Gehrt de bal net naast het doel van Bizot.
84' Kappelhof dichtbij zijn tweede treffer. Hij schiet de bal tegen de binnenkant van de paal. Even later krijgt hij bij een uitbraak van ADO de gele kaart.
83' DOELPUNT! 1-2 ADO komt weer op voorsprong. Bizot gaat bij een corner onder de bal door, waardoor Tom Beugelsdijk de bal in een leeg doel kan koppen.
82' Grote mogelijkheid voor ADO om weer op voorsprong te komen. Alberg kan een voorzet van Van Duinen niet binnentikken, omdat Kappelhof net iets eerder bij de bal is.
79' DOELPUNT! 1-1 Groningen komt op gelijke hoogte. Kirm krult de bal in de verre hoek. Coutinho kan prachtig redden, maar de rebound wordt hard tegen de touwen gevolleerd door Johan Kappelhof.
75' Doelpuntenmaker Kramer gaat naar de kant. Zijn vervanger is Roland Alberg.
74' Letschert probeert het eens. Hij schiet de bal richting de korte hoek, maar ziet zijn poging naast gaan.
68' Kans voor ADO. Van Haaren staat recht tegenover Bizot op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder haalt uit, maar de bal komt recht op de doelman van Groningen af.
65' Gele kaart voor Adorján.
60' Letschert krijgt een gele kaart.
59' Dubbele wissel aan de kant van FC Groningen. Michael de Leeuw en Krisztián Adorján komen in het veld. Tom Hiariej en Tjaronn Chery gaan naar de kant.
56' Weer een kans voor ADO Den Haag. De bezoekers winnen meer duels. Malone zet door, geeft voor op Kramer, maar hij schiet tegen het lichaam van Letschert.
53' Van Duinen zet goed door en schiet van de rand van het zestienmetergebied richting het doel van Bizot, maar de bal gaat een metertje naast. 47' Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.
46' De tweede helft is begonnen.
Veenhof zou in de opstelling weinig veranderen, maar hij zou meer snelheid willen zien in de aanvallen van FC Groningen.
Ook vindt Veenhof het vreemd dat de grote spits van ADO, Michiel Kramer, wordt gedekt door Johan Kappelhof en niet door Eric Botteghin.
Jan Veenhof vindt dat een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven, zegt de oud-voetballer van FC Groningen in het programma FC Groningen Live. Maar voetbal is niet altijd eerlijk, zegt hij.
45' Mathias Gehrt van ADO krijgt een gele kaart, nadat hij Zivkovic naar de grond trekt. Uit de vrije trap kan Groningen niet gevaarlijk worden, waarna scheidsrechter Gözübüyük voor de rust fluit. Groningen heeft nog een helft om de 1-0 achterstand goed te maken.
45' Hectische momenten voor het doel van FC Groningen. Uit een corner redt Bizot tot tweemaal toe.
37' Dion Malone probeert het van zo'n twintig meter. Zij schot gaat twee meter naast het doel van Bizot. Even later kan Van Duinen van dichtbij uithalen, maar hij heeft teveel tijd nodig, waardoor Letschert zijn schot kan kraken.
32' DOELPUNT! 0-1 ADO Den Haag komt tegen de verhouding in op voorsprong. Kramer kan een bal tussen Johan Kappelhof en Timo Letschert aannemen en prikt de bal langs Bizot. De bal rolt tergend langzaam over de doellijn. ADO op voorsprong.
31' Hectische momenten voor het doel van ADO. Kirm ziet zijn schot geblokt worden door een ADO-verdediger. Uit de rebound volleert Maikel Kieftenbeld heerlijk op doel, maar Coutinho kan redden. Zivkovic komt vervolgens een teenlengte tekort bij de voorzet van Kostic.
29' Eric Botteghin kopt een corner over het doel van ADO Den Haag.
27' Kansje voor Zivkovic. Hij neemt een dieptepass van Andraz Kirm knap aan, maar heeft dan iets teveel tijd nodig om het doel van ADO onder vuur te nemen.
22' Leuke aanval van FC Groningen. Filip Kostic schiet van net buiten de zestien, maar de bal komt recht op Coutinho af, die de inzet kan keren.
19' Ricky van Haaren mag het via een vrije trap van grote afstand proberen. De middenvelder van ADO was woensdag tegen sc Heerenveen een paar keer dichtbij succes met zij vrije trappen, maar deze gaat ruim naast het doel van Bizot.
14' Twee kansen voor Richairo Zivkovic. De eerste wordt geblokt door Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag, waarbij de bal tegen de hand van de ADO-verdediger komt. Uit de voorzet een paar seconden later, redt ADO-doelman Gino Coutinho knap op de inzet van Zivkovic.
8' De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de bezoekers. Michiel Kramer geeft voor. Danny Bakker schiet van zo'n vijftien meter via de vingertoppen van doelman Marco Bizot over.
5' ADO-aanvaller Mike van Duinen kan na een corner van Groningen recht op het doel af. Alleen Tom Hiariej is achterin gebleven. De middenvelder van Groningen blijft koel en ontfutselt Van Duinen de bal.
3' Het eerste schot richting doel is van ADO Den Haag, maar de bal gaat meters naast.
1' We zijn begonnen in de Euroborg!
ADO Den Haag bezet de zestiende plek in de stand met veertien punten. FC Groningen staat vijfde en heeft tien punten meer. Als Groningen wint, houdt het aansluiting met de top van de Eredivisie.
Jan Veenhof, oud-speler van FC Groningen, is analist bij het radioprogramma FC Groningen Live. Hij verwacht dat FC Groningen het lastig krijgt om kansen te creëren tegen ADO Den Haag. Veenhof verwacht dat ADO Den Haag naar Groningen is gekomen voor een punt.
Tjaronn Chery keert terug in de basis. Hij is hersteld van zijn blessure en speelt vanmiddag tegen zijn vorige werkgever. Dat betekent dat Michael de Leeuw weer op de bank zit. Timo Letschert begint in de basis. Hij vervangt de geschorste Stéfano Magnasco.
De wedstrijd begint met een minuut stilte voor de overleden Nelson Mandela.

Opstellingen:

FC Groningen: Bizot; Letschert (80' Texeira), Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Hiariej (59' De Leeuw), Chery (59' Adorján); Kirm, Zivkovic, Kostic
ADO Den Haag: Coutinho; Beugelsdijk, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers; Malone, Bakker, Van Haaren, Van Duinen, Kramer (75' Alberg), Gehrt Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Gele kaart: Letschert, Adorján, Kappelhof (FC Groningen) Gehrt, Alberg (ADO Den Haag)

Toeschouwers: