Eerste thuisnederlaag FC Groningen

FC Groningen heeft zondagmiddag zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. ADO Den Haag zegevierde in de Euroborg met 2-1.
Groningen, dat al zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen is, had een overwinning nodig om aansluiting te houden met de top van de Eredivisie. Bij FC Groningen begon Tjaronn Chery in de basis. Hij keerde terug van een blessure. Michael de Leeuw begon daardoor op de bank. Timo Letschert verving de geschorste Stéfano Magnasco.
Groningen begon goed aan de eerste helft en had het meeste balbezit. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor ADO-middenvelder Danny Bakker. Hij zag zijn schot via de vingertoppen van Marco Bizot over het doel gaan. Groningen kreeg daarna mogelijkheden via Filip Kostic en Richairo Zivkovic, maar beide spelers vonden ADO-doelman Gino Coutinho op hun weg.
Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na enkele hectische momenten voor het doel van Coutinho was het aan de andere kant ineens raak. Kramer kon een dieptepass tussen Timo Letschert en Johan Kappelhof aannemen en de bal langs Bizot prikken. Na het doelpunt kwam ADO beter in de wedstrijd, maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord.
De tweede helft was lange tijd rommelig en ADO den Haag had de beste mogelijkheden. Tien minuten voor het tijd kwam de wedstrijd tot leven. Andraz Kirm krulde de bal richting de verre hoek, maar Coutinho kon prachtig redding brengen. Uit de rebound van Johan Kappelhof had de doelman echter geen antwoord.
Groningen zette aan voor een spannende slotfase en trainer Erwin van de Looi bracht met Texeira een extra aanvaller binnen de lijnen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Bizot ging bij een corner onder de bal door, waardoor verdediger Tom Beugelsdijk de bal in een leeg doel kon koppen.
Kort na de treffer van ADO Den Haag kon Groningen via Kappelhof weer op gelijke hoogte komen, maar de centrumverdediger raakte de binnenkant van de paal. ADO Den Haag had via counters in de slotminuten de beste kansen. Groningen kon niet meer gevaarlijk worden en zo eindigde de ongeslagen reeks van FC Groningen.