Geen vierde overwinning op rij voor Lycurgus

© Flickr / sportpixonline (Creative Commons)
Na drie zeges zonder setverlies hebben de volleyballers van Abiant/Lycurgus weer eens een nederlaag geleden. In Apeldoorn verloren de Groningers met 3-1 van Draisma Dynamo.
Eind oktober had Lycurgus nog van de toenmalige koploper gewonnen. In Groningen werd het 3-1 voor Lycurgus. In Apeldoorn was de start van de ploeg van coach Arjan Taaij veelbelovend. De eerste set werd met 25-23 gewonnen. Daarna pakte Dynamo echter drie sets op rij (25-17, 25-22 en 25-19), waardoor er na drie zeges op rij weer werd verloren.
In de stand ziet Lycurgus Dynamo voorbij gaan, waardoor de Groningers naar plek vijf zakken. Lycurgus heeft een achterstand van drie punten op Dynamo, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.
Arjan Taaij, coach van Lycurgus, was tevreden over de eerste set, maar zag het niveau vervolgens dalen. "We hebben redelijk gespeeld in de eerste set", sprak Taaij. "Met name in de tweede en vierde set speelden we niet goed. In de derde set hadden we nog wel een paar kansen, maar door persoonlijke fouten verliezen we ook die set."
Over de nederlaag na een mooie serie van drie gewonnen wedstrijden was Taaij helder: "We zijn een jong en onervaren team. We zitten in een proces en dan kun je van een goed team als Dynamo verliezen. Dat hoort er ook bij. Dit is ook weer een leermoment."