FC Groningen wint doelpuntenfestijn

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Euroborg revanche genomen voor de verloren bekerwedstrijd tegen NEC van afgelopen donderdag. De Nijmegenaren kwamen zondagmiddag weer naar Groningen en werden op een nederlaag van 5-2 getrakteerd.
De wedstrijd begon met een emotioneel eerbetoon aan de overleden Martin Koeman. Een minuut durend applaus klaterde van de tribunes voor de clubicoon, terwijl zoons Erwin en Ronald geëmotioneerd toekeken.
FC Groningen speelde de eerste helft niet bovenmatig goed, maar stond na een klein half uur al wel met 3-0 voor. Michael de Leeuw scoorde na een kwartier na een knappe aanname. Een kleine tien minuten later maakte Eric Botteghin een lichte overtreding, maar scheidsrechter Liesveld liet doorspelen.
De verdediger stuurde Filip Kostic diep, de aanvaller kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal in de verre hoek. Twee minuten later zag Maikel Kieftenbeld een voorzet door Rens van Eijden in eigen doel worden gewerkt.
Het hoogtepunt van de wedstrijd was vier minuten na rust. De Leeuw stond volledig vrij bij een voorzet, maar kreeg de bal niet goed voor z'n voeten. Met een pirouette, waarbij hij de bal met zijn hak beroerde, belandde de bal via de binnenkant van de paal in het doel.
NEC scoorde na een uur spelen in een tijdsbestek van zes minuten twee keer en leek de spanning even terug te brengen in de wedstrijd. Maar het was De Leeuw met zijn derde treffer die de wedstrijd op slot gooide. Even daarvoor had Tjaronn Chery pech toen hij een vrije trap via twee palen uit het doel zag rollen.
FC Groningen gaat als zesde de winterstop in met 27 punten uit 18 duels. Opvallend is dat de ploeg dit seizoen 36 keer scoorde en daarmee het totaal aantal doelpunten van vorig seizoen evenaarde.