Lycurgus maakt het Duitse nummer vijf lastig

© Flickr / sportpixonline (Creative Commons)
De volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben zaterdag in Leek een oefenwedstrijd tegen Evivo Düren, de nummer vijf van de Bundesliga, met 3-1 verloren.
De setstanden waren 21-25, 13-25, 28-26 en 34-36. In een leuke wedstrijd met diverse spectaculaire momenten kon de ploeg van coach Arjan Taaij, behoudens de tweede set, goed partij geven aan de Duitse topploeg.
Na een 28-26 zege in de derde set kreeg Lycurgus een aantal setpoints om er 2-2 van te maken. Uiteindelijk beslisten de gasten bij het tiende matchpoint de wedstrijd. Lycurgus speelde grotendeels met de vaste basis. Düren was ook op volle sterkte, maar wisselde veelvuldig door.
De nieuwe aanwinst van Lycurgus Zachary Penolio was wel aanwezig, maar deed nog niet mee. Door de winterse omstandigheden in Chicago liep de vlucht van de Amerikaan vertraging op. Hierdoor arriveerde Penolio pas een uur voor aanvang in Leek.
Het is de verwachting dat Penolio komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SSS uit Barneveld speelgerechtigd is. Libero Just Dronkers traint na zijn duimblessure inmiddels weer volledig met de groep mee.