Eén galopsprong teveel kost Vrieling zege bij Indoor Groningen

Springruiter Albert Zoer uit Echten heeft met zijn paard Abra Cadabra de 52e Grote Prijs van Indoor Groningen op zijn naam geschreven. Jur Vrieling uit Holwierde eindigde als derde. Hij maakte in de barrage één galopsprong teveel naar de slotsprong.
Vrieling moest met Flashdance als eerste van elf combinaties een tijd zetten in de barrage. Hij wendde zo kort mogelijk en realiseerde een tijd van 35.33 seconden. Daarna reed menigeen zich stuk op de tijd van Vrieling.
Suzanne Tepper haalde ook de barrage. De sinds kort in Holwierde woonachtige amazone reed met Vdl Fakir op een nul rit, door niet alles te riskeren. Ze bleef foutloos en eindigde als zesde in 40.39 seconden.
Met nog drie combinaties te gaan was Vrieling nog steeds de snelste. Zoer was de eerste die onder de tijd van Vrieling dook in een tijd van 34.92 seconden. Maikel van der Vleuten uit Mierlo deed met Vdl Groep Zimba ook nog een poging, maar eindigde als tweede in 35.29 seconden.
Zo won Zoer voor de vierde keer de Grote Prijs. Iets waar Jur Vrieling nog minimaal een jaar op moet wachten: "Ik neem mezelf kwalijk dat ik niet op zes galopsprongen kwam van te voren. Dan weet je als je door de finish komt, dit is niet genoeg en dat is balen."