Slecht begin Flames

De basketballers van GasTerra Flames hebben zondagmiddag na een dramatisch vierde kwart de topper tegen Landstede Basketbal uit Zwolle verloren. Aan het begin van het laatste kwart stonden de Groningers met 11 punten voor, 46-57. Het was niet voldoende voor de zege. Landstede was met 72-66 te sterk.
Beide ploegen speelden de eerste helft zeer stroef, waardoor het een rommelige wedstrijd was voor de rust. De Groningers gingen de kleedkamers wel in met een voorsprong, 29-33.
Aan het begin van het derde kwart leek Flames het duel met een 9-0 run te beslissen. De voorsprong was 11 punten. In het laatste kwart kwam Landstede, de nummer twee op de ranglijst, goed terug. De thuisploeg had het momentum en de Groningers hadden het zeer moeilijk.
Halverwege leverde dat zelfs een voorsprong op voor Landstede, 59-58. De eerste vijf minuten van het laatste kwart maakte Landstede 13 punten en Flames slechts 1 punt. Flames leek rijp voor een nieuwe nederlaag.
Het team van coach Ivica Skelin verloor de laatste wedstrijd van 2013 ook al, uit van Aris uit Leeuwarden. Met nog een halve minuut te gaan leidde Landstede met 1 punt verschil. Vanaf de vrije worplijn beslisten ze de wedstrijd.
Door de nederlaag is Flames gezakt naar de tweede plaats. Landstede is de nieuwe koploper. De ploeg uit Zwolle heeft 26 punten uit 16 wedstrijden. Flames heeft evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. Arvin Slagter en Dan Coleman waren topscorer met 16 punten.