Kleurrijk debuut Hateboer bij gelijkspelend Groningen

FC Groningen heeft zaterdagavond twee punten verspeeld in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-1). Hans Hateboer uit Beerta maakte zijn debuut bij FC Groningen en eiste met een assist en een rode kaart direct een hoofdrol op.
Hateboer begon als rechtsback aan de wedstrijd als vervanger van de geschorste Stéfano Magnasco. De 20-jarige debutant werd na ruim een half uur spelen de diepte ingestuurd en hij snelde voorbij zijn tegenstander. Op de achterlijn gaf hij de bal uitstekend voor op de aangestormde Michael de Leeuw, die van dichtbij in kon tikken.
Het was de eerste grote kans van de wedstrijd. Tien minuten na de openingstreffer kon De Leeuw de score verdubbelen. De spits 'prikte' de bal echter net naast het doel van RKC.
In de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk onveranderd. Groningen had het meeste balbezit en kreeg ook de betere mogelijkheden, maar de kansen waren niet aan De Leeuw en Tom Hiariej besteed.
Twintig minuten voor tijd kantelde de wedstrijd. Rémy Amieux werd de diepte ingestuurd door Evander Sno. Hans Hateboer vloog er met gestrekt been in en Dennis Higler gaf daarvoor de rode kaart. RKC nam daarna het initiatief over en ging op zoek naar de gelijkmaker.
Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam die gelijkmaker er ook. Maikel Kieftenbeld maakte hands in het strafschopgebied en Higler wees naar de stip. Sno schoot de strafschop onhoudbaar binnen. In de slotfase kreeg RKC nog twee grote kansen, maar de paal en Bizot stonden Waalwijks succes in de weg.