Nic. slikt tiende nederlaag op rij

De korfballers van Nic./Alfa-college hebben ook de tiende wedstrijd in de korfballeague verloren. In de topsporthal van het Alfa-college was Nic. niet opgewassen tegen Fortuna uit Delft, 21-26.
Aan het begin van de wedstrijd namen de Groningers het initiatief. Tot 4-4 konden ze goed meekomen, daarna sloegen de gasten toe. Na een tussensprint stond het 6-13 voor Fortuna.
In die fase miste de ploeg van coach Michiel Gerritsen, Harold Jellema was nog geschorst, teveel kansen en ze lieten Fortuna te gemakkelijk scoren. Na een 14-9 achterstand bij rust richtte Nic. zich nog een keer op en kwam terug tot 17-19.
Vervolgens kon Cindy van Eijk twee keer snel achter elkaar scoren, wat de definitieve nekslag voor de thuisploeg betekende. In de tweede helft kende Hylke van Gorkum een prima invalbeurt. Hij bracht energie en maakte twee fraaie treffers.
Raymond Witvliet was topscorer met 8 treffers. De Groningers staan puntloos onderaan en hebben zes punten minder dan OVVO uit Maarssen dat één plek hoger staat.