Mollema tevreden over debuut bij Trek

Bauke Mollema heeft zijn eerste optreden voor zijn nieuwe ploeg Trek erop zitten. De Groninger reed de Challenge Mallorca. Die koers bestaat uit vier losse wedstrijden.
De beste prestatie van Mollema was de vierde plaats op vrijdag. 'Het liefst was ik op het podium geëindigd. Aan de andere kant heb ik nog nooit in januari gekoerst. Ik ben dan ook best tevreden met zo'n resultaat', zegt Mollema.
Zaterdag kwam Mollema ten val op het moment dat hij in de kopgroep reed. Opvallend genoeg gebeurde dat tijdens een beklimming. 'De renner voor me ging uit het zadel en begon wat te zwabberen. Ik reed tegen zijn achterwiel aan en raakte uit balans. Een ongelukkige val.'
Mollema stapte nog wel weer op, maar verliet de koers even later. 'Ik had een reservefiets gekregen, maar kreeg door de val last van m'n knie.'
Net als de ploeg keek ook Mollema tevreden terug op zijn debuut voor Trek: 'Met de conditie zit het wel goed. Het was wel weer even wennen om diep te gaan bij de klim van dertien kilometer op de tweede dag', stelt Mollema vast.
De volgende wedstrijd is de Ronde van Murcia op 14 februari.