Kupers mikt op medaille bij EK Indoor

Atleet Thijmen Kupers uit Groningen is positief over zijn kansen bij de EK Indoor Atletiek in Praag. Hij komt vanaf vrijdag in actie op de 800 meter.
Groeien

De tijden van Kupers spreken de afgelopen weken niet tot de verbeelding, zeker niet in vergelijking met de concurrentie. 'Mijn vorm is nog groeiende, terwijl de andere jongens hun toptijd al eerder in het seizoen hebben gelopen. Ik voel dat er nog wel verbetering in zit, zeker in wedstrijden met tegenstand', zegt de viervoudig Nederlands kampioen indoor.

Tijd voor internationale doorbraak

Tegenstand heeft hij dit seizoen nog niet gehad. In Nederland staat hij op eenzame hoogte. Het is wat hem betreft hoog tijd om ook internationaal een goede prestatie neer te zetten. Zijn coach Eddy Kiemel heeft vertrouwen in een goede afloop: 'Zijn vorm moet voldoende zijn om de finale te halen. En dan is er van alles mogelijk'.

Podiumplek vrij

Kupers heeft in elk geval één concurrent minder in Praag. De Poolse favoriet Adam Kszczot heeft zich vanwege ziekte afgemeld. 'Dat betekent dat er een podiumplek vrij komt. Dat maakt mijn kansen op een medaille groter', vertelt Kupers twee dagen voor vertrek naar Praag op de atletiekbaan in het Stadspark in Groningen.