Volleybalsters Donitas keren terug in eredivisie

© JKBeeld
Na een afwezigheid van twaalf jaar keert studentenvolleybalvereniging G.S.V.V. Donitas terug in de eredivisie. Oud-international Arno van Solkema is aangesteld als coach.
Donitas neemt de
over van New Nexus Apps/Lycurgus. Het initiatief wordt gesteund door een topsportsubsidie, die beschikbaar is gesteld door de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, het Sportcentrum RuG/HG en de ACLO.

Combinatie

Van Solkema, die eerder werkte bij onder meer Omniworld in Almere, Landstede Volleybal Zwolle en VC Sneek, leidt vanaf volgende week de trainingen. Op dit moment bestaat de selectie uit een combinatie van speelsters van Donitas en Lycurgus. 'Het is aan de hoofdtrainer om de definitieve groep samen te stellen', aldus Krista van Meurs.

Bestuur

Van Meurs, die voorzitter is van Donitas, wordt secretaris in het nieuwe stichtingsbestuur. De overige leden zijn Niels Westra (voorzitter) en Romke Praamstra (penningmeester). Het dagelijks bestuur wordt bijgestaan door de algemene bestuursleden Gerro Dijksma (oud-directeur Sportcentrum RuG/HG) en Bert Buitjes (bestuurder van de huidige stichting).