Supportersvereniging FC Groningen: 'Duel zal zeker niet escaleren'

John Schurer
John Schurer © RTV Noord
De supportersvereniging van FC Groningen wil heel graag dat de wedstrijd tegen FC Twente komend weekend doorgaat.
De kans is aanwezig dat burgemeester Peter Den Oudsten de wedstrijd niet door laat gaan vanwege de aangekondigde politiestakingen.

Piet Fransen

De wedstrijd zou dan later worden ingehaald, maar dat komt de supportersvereniging slecht uit. Voorzitter John Schurer: 'Juist in deze week willen we het overleden clubicoon Piet Fransen een mooi afscheid geven. Hij verdient dat en alle supporters zijn zich daar bewust van. Daarom weet ik zeker dat het niet zal escaleren. Dat hebben we ook aangegeven in het overleg en daarom hoop ik dat de wedstrijd gewoon door kan gaan'.

Risicowedstrijd

Dat het duel als risicowedstrijd wordt bestempeld vanwege de relatie tussen de Groningse en de Twentse supporters, zegt Schurer niet veel. 'We waren inderdaad geen beste vrienden, maar dat was een paar jaar geleden. Dat speelt niet meer.'

Gezamenlijk statement?

Er is nog geen contact geweest tussen beide supportersgroepen. Schurer: 'Nee, dat heeft geen zin. We wachten eerst de uitspraak van Den Oudsten af. Daarna kunnen we altijd nog contact zoeken'.
'Je moet eerst naar jezelf kijken. Het heeft nu geen zin om vooraf bijvoorbeeld een gezamenlijk statement te regelen, denk ik', zegt Schurer.

Nijland wil wedstrijd

Ook algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen ziet de wedstrijd het liefst doorgaan: 'De laatste jaren zijn de wedstrijden tegen Twente goed verlopen. Het zou moeten kunnen, maar ik schaar me achter ieder besluit, dat de burgemeester neemt', aldus Nijland.
Burgemeester Den Oudsten hakt woensdag de knoop door.