Jonas Buud wint 40e Run van Winschoten

De Zweed Jonas Buud heeft de veertigste Run van Winschoten op zijn naam geschreven. Hij liep de 100 kilometer in 6 uur, 22 minuten en 44 seconden. In de ultraloop eindigden 22 mannen onder de zeven uur.
Buud behaalde met zijn zege de wereldtitel.
De Scandinaviër gooide na 50 kilometer alle remmen los. Hij dichtte een gat van vier minuten op de eenzame koploper James Walmsley. De Amerikaan deed een aanval op het wereldrecord, maar moest zijn inspanningen van het begin bekopen in de rest van de race.
De Spanjaard Asier Cuevas werd tweede met een achterstand van ruim dertien minuten. Zestig tellen later kwam nummer drie Giorgio Calcattera uit Italië over de streep.
Bij de vrouwen was de Amerikaanse Camille Herron oppermachtig. Ze liep van start tot finish aan de leiding. Haar eindtijd was zeven uur, 8 minuten en 35 seconden.
Iwan Kamminga uit Nieuwe Pekela liep zijn eerste honder kilometerwedstrijd. Hij eindigde als tweede Nederlander. Zijn doel was een tijd onder de zevenenhalf uur. Dat lukte. Hij noteerde zeven uur, 27 minuten en 11 seconden.
De deelnemers van de 100 kilometer hebben tot zaterdagavond tien uur de tijd om te finishen.