Marco Hoekstra is dankzij plezier terug op de weg

Wielrenner Marco Hoekstra uit Haren sluit een bizar seizoen toch nog redelijk positief af. Twee zware valpartijen zorgden ervoor dat Hoekstra bijna een half jaar aan de kant stond.
Dat terwijl Hoekstra's seizoen nog wel zo positief begon.

Zege in Ronde van Groningen

Na een uitstapje bij Parkhotel Valkenburg CT keerde Hoekstra terug bij zijn club, de Noordelijke Wielervereniging Groningen. Hij behaalde gelijk een zege in de Ronde van Groningen. Maar het mooie begin wordt snel overschaduwd door gescheurde ruggenwervels en een klaplong, opgelopen bij valpartijen in maart en mei.

Afstand nemen

Velen zouden de handdoek gegooid hebben, maar Hoekstra niet: 'Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan fietsen.' Door afstand te nemen van de sport vindt de 26-jarige renner het plezier terug. Het herstel duurt lang, maar langzaam komt het niveau terug.

Finale Clubcompetitie

Dat zorgde ervoor dat Hoekstra door ploegleider Marcel Nagengast geselecteerd werd voor de finale van de Clubcompetitie in Usquert. Namens de NWVG reed hij zaterdag de Omloop en zondag de tijdrit. In de Omloop is de humorvolle coureur dertigste geworden en in de tijdrit werd het een positie in de middenmoot.

Trots

Hoekstra is nog niet helemaal terug op zijn oude niveau, maar het gevoel is wel positief: 'Ik ben trots dat ik hier weer kan staan. Ik heb hier hard aan gewerkt. Zo kan ik fijn de winter in. Op naar volgend jaar.'