Groningen verliest in Euroborg van Marseille

FC Groningen heeft donderdagavond de eerste poulewedstrijd van de Europa League verloren. In de Euroborg was Olympique Marseille met 3-0 te sterk.
Groningen begon in dezelfde basisopstelling als tegen sc Heerenveen. Dat betekende dat Danny Hoesen ook tegen de Fransen in de basis begon.

Eerste helft

Groningen hield het eerste kwartier prima stand, maar daarna begon Marseille de druk op te voeren. Halverwege de eerste helft leverde dat een doelpunt op: Georges-Kévin N'Koudou omspeelde vier Groningers en schoot bij de eerste paal raak.
Vijf minuten later was Groningen dichtbij de gelijkmaker, toen Hoesen een vrije trap van zo'n 25 meter van het doel maar net over de kruising mikte.
Vijf minuten voor rust kwam Marseille op 2-0, toen Johan Kappelhof te laat 'stapte' en Ocampos alleen op Sergio Padt afging. De spits omspeelde de doelman en tikte de bal in het lege doel binnen.

Tweede helft

Na rust ging Groningen op zoek naar de aansluitingstreffer. Michael de Leeuw was met een afstandsschot dichtbij en ook Hans Hateboer kreeg een behoorlijke kans, maar de rechtsachter had teveel tijd nodig.
Na een uur spelen gooide Marseille de wedstrijd definitief in het stlot: Alessandrini rondde een mooie aanval van dichtbij af.
Daarmee verdween het vuur uit de wedstrijd. De Leeuw en invaller Mimoun Mahi waren dichtbij een treffer en aan de andere kant ontstnapte Groningen aan 4-0 bij een afstandsschot van N'Koudou.

Andere uitslag

De andere wedstrijd in de poule van Groningen: Slovan Liberec-Sporting Braga eindigde in een 1-0 overwinning voor de Portugezen. De volgende tegenstander voor Groningen is Sporting Braga. Die wedstrijd wordt in Portugal gespeeld.