Stiekema maakt voorzichtige rentree

Met startnummer 1 maakt grasbaancoureur Mark Stiekema uit Stadskanaal zijn rentree. Hij eindigt vanzelfsprekend niet als eerste bij de internationale races in Roden. Zeventien weken zonder racen hebben erin gehakt. Hij moet weer in z'n ritme komen.
Stiekema loopt op Hemelvaartsdag
in z'n linkerhand. Eerst lijkt het een kwestie van weken. Vervolgens wordt het een lijdensweg. Hij krijgt in het ziekenhuis telkens te horen dat het gips er nog niet af mag. Tot aan drie weken geleden.

Kriebelen

Er heerst een zucht van verlichting bij Stiekema. Eindelijk mag hij er weer aan denken dat hij op een motor mag rijden. Wekenlang hebben zijn machines werkloos in de schuur gestaan. Ernaar kijken kan hij de eerste weken niet. Daarna begint het toch weer te kriebelen. Stoppen is er niet bij.

Pijnstillers

Stiekema denkt steeds dat hij pas volgend seizoen weer in actie kan komen. Maar hij staat er nu al weer, met een dosis pijnstillers. Want de hand is nog wel gevoelig.
Eenmaal op de baan wordt duidelijk dat Stiekema zijn ritme maar moeilijk kan vinden. Normaal gesproken gaat hij het gevecht aan met z'n tegenstanders. Het lijkt nu alsof hij zich inhoudt. Het resulteert erin dat hij z'n rondjes in de achterhoede draait.
Op 3 oktober is de laatste wedstrijd van het seizoen. Op de thuisbaan in Stadskanaal. Hij wil dan laten zien volledig hersteld te zijn. Hij wil dan zijn status als spectaculaire coureur eer aandoen.