Groningen bekert verder na wederopstanding

FC Groningen heeft de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt door FC Twente te verslaan. In de Euroborg eindigde de wedstrijd in 2-1.
FC Groningen trad aan zonder Li-Ti-Li (Lindgren-Tibbling-Linssen, de aanvoerder en de twee smaakmakers van dit seizoen) en dat gemis liet zich in de eerste helft gelden. FC Groningen speelde slap en inspiratieloos en mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts één doelpunt had geïncasseerd.
Michael Olaitan en Jerson Cabral hadden al twee grote mogelijkheden verprutst, waarna Hidde ter Avest in de 21ste minuut het net wel wist te vinden; een vrije trap van Hakim Ziyech werd slecht weggewerkt, waarna de rechtsback van Twente de bal via de voeten van Etiënne Reijnen in het doel schoot.
Twee minuten later was Twente dichtbij de 2-0, maar Sergio Padt redde bekwaam op een kopbal. Na kansen van Ziyech en Olaitan werd Groningen vijf minuten voor rust eindelijk gevaarlijk, maar Michael de Leeuw schoot van dichtbij over.
Erwin van de Looi was zichtbaar ontevreden over de eerste helft en bracht in de rust Simon Tibbling en Bryan Linssen. Dat was de kwaliteitsinjectie die Groningen nodig had, want de tweede helft was het wedstrijdbeeld volledig anders.
Groningen ontsnapte vijf minuten na rust nog aan de 2-0, nadat invaller Jari Oosterwijk de bal van dichtbij op de paal schoot en Felipe Gutiérrez hoog over mikte. Een minuut later kwam Groningen op gelijke hoogte, toen Linssen een voorzet van Hans Hateboer met een zweefduik in de verre hoek kopte.
Zeven minuten later kwam Groningen op voorsprong. Wederom door een kopbal. Een vrije trap van Albert Rusnák belandde op het hoofd van Hedwiges Maduro, die de bal tegendraads binnenkopte.
Direct na de 2-1 redde Padt knap op een afstandsschot van Twente. In het vervolg controleerde Groningen de wedstrijd. Twente probeerde het nog een paar keer, maar Padt werd nauwelijk getest. Aan de andere kant werd een doelpunt van invaller Mimoun Mahi wegens buitenspel afgekeurd.
Bekerhouder FC Groningen hoort donderdagavond wie de volgende tegenstander in het bekertoernooi wordt.