Kansloze nederlaag FC Groningen in Amsterdam

FC Groningen heeft zaterdagavond in Amsterdam verloren van Ajax. Voor de vijfde keer in de laatste zes duels in de ArenA zegevierden de Amsterdammers met 2-0.
Erwin van de Looi had zijn basisopstelling wederom op enkele plaatsen gewijzigd. De backs Abel Tamata en Hans Hateboer kregen rust en begonnen op de bank. Dat betekende dat Lorenzo Burnet en Etiënne Reijnen in de basis begonnen. Op het middenveld koos Van de Looi voor Jesper Drost. Michael de Leeuw kreeg rust en bleef thuis.

Eerste helft

De openingsfase was niet opwindend. Pas na een kleine twintig minuten kreeg Ajax de eerste grote kans: Arkadiusz Milik kopte de bal knap in de verre hoek, maar met een prachtige zweefduik voorkwam Sergio Padt de 1-0.
Vijf minuten later was de sluitpost van Groningen wel kansloos, toen Nemanja Gudelj een vrije trap van zo'n twintig meter in het doel schoot.
Groningen kreeg vervolgens via Jesper Drost een goede schietmogelijkheid en speelde even later een counter heel slecht uit. Aan de andere kant redde Padt bekwaam op een verraderlijk schot in de korte hoek van Amin Younes.

Tweede helft

Van de Looi bracht in de rust topscorer Mimoun Mahi voor Danny Hoesen. De tweede helft kende in de eerst tien minuten meer spektakel dan de gehele eerste helft. Ajax kreeg vier grote kansen, maar telkens was de afwerking niet goed genoeg.
Groningen mocht daardoor blijven hopen op een resultaat, maar de ploeg werd nauwelijks gevaarlijk. Albert Rusnák probeerde het van grote afstand toen Cillessen ver buiten zijn doelgebied stond, maar hij faalde jammerlijk in zijn poging.
Tien minuten voor het einde gooide invaller Viktor Fischer de wedstrijd in het slot door na een knappe solo de bal over Padt te stiften.
In het vervolg kreeg Ajax nog enkele kansen de score verder op te voeren, maar dat gebeurde niet.