Angstig Groningen verliest ook tweede Europese duel

FC Groningen heeft ook het tweede duel in de Europa League verloren. Sporting Braga versloeg Groningen in Portugal met 1-0
Bij Groningen kreeg Mimoun Mahi voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats van Erwin van de Looi. De clubtopscorer in de eredivisie mocht in de spits beginnen. Dat betekende dat Danny Hoesen in Portugal op de bank begon. De geblesseerde Rasmus Lindgren werd in het centrum van de verdediging vervangen door Etiënne Reijnen.

Eerste helft

Groningen kreeg binnen twee minuten de eerste mogelijkheid via Mahi (schot over), maar daarna was het lange tijd Braga dat de klok sloeg. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat Albert Rusnák balverlies leed en Braga als een warm mes door een pakje boter door de Groningse defensie sneed en Ahmed Hassan tenslotte koel afrondde.
Zeven minuten later ontnsapte Groningen aan een grotere achterstand na een curieus moment; een schot van Rui Fonte belandde via de onderkant van de lat op de doellijn en vervolgens weer tegen de lat.
In het vervolg van de eerste helft bracht Groningen helemaal niets en was Braga met enkele voorzetten gevaarlijk. Na ruim een half uur greep Van de Looi in door Rusnák te vervangen door verdediger Kasper Larsen.
Pas in het slot van de eerste helft deed Groningen weer van zich spreken. Linssen schoot uit de draai net over het vijandelijke doel.

Tweede helft

In de tweede helft had Groningen de zaakjes beter voor elkaar, maar werd het nauwelijks gevaarlijk. Halverwege de tweede helft kreeg Hans Hateboer een prima mogelijkheid op aangeven van Mahi, maar zijn inzet verdween over de zijlijn.
Acht minuten voor tijd bracht Van de Looi Jairchinio Antonia en Danny Hoesen. Zij werden vervangen voor Michael de Leeuw en Mahi.
Ook de wissels konden het tij niet keren al kreeg Bryan Linssen nog een kopkansje op aangeven van Hoesen.
In de zeven minuten blessuretijd die volgden kon Groningen geen vuist maken en had de thuisploeg op 2-0 moeten komen toen Sergio Padt zich in de slotminuut meldde bij een hoekschop voor de Groningers en twee Portugezen in de tegenstoot op een leeg doel afliepen. Met een magistrale sprint voorkwam Antonia erger door met een sliding een tweede treffer te voorkomen.
Het maakte niet meer uit, want de Schotse scheidsrechter floot direct voor het einde van de wedstrijd.

Stand

Na twee nederlagen staat Groningen laatste in de poule. Slovan Liberec won verrassend in Marseille met 1-0.