FC Groningen pakt punt in slotseconde

FC Groningen heeft donderdagavond het eerste punt in de Europa League gepakt. In Tsjechië speelde Groningen met 1-1 gelijk tegen FC Slovan Liberec.
Groningen speelde zoals verwacht in een 5-3-2-opstelling. Dat betekende dat Kasper Larsen een basisplek had. De voorhoede werd gevormd door Bryan Linssen en Mimoun Mahi. Dat betekende dat Michael de Leeuw op de bank begon.

Eerste helft

In de eerste helft gebeurde er weinig. Liberec kreeg de eerste mogelijkheden. Halverwege de eerste helft kreeg Mahi twee kansjes, maar zijn inzetten misten doel.
Padt redde in het vervolg nog op een volley van afstand en een kopbal van dichtbij, waarna de thee kon worden opgezocht.

Tweede helft

In de tweede helft zocht Groningen meer de aanval en tien minuten na rust schoot Mahi een vrije trap tegen de lat. Aan de andere kant kreeg Liberec ook enkele mogelijkheden, maar Groningen hield het betere van het spel.
Zeven minuten voor tijd kreeg Groningen een zware domper te verwerken, nadat invaller De Leeuw (vijf minuten binnen de lijnen) rood kreeg, nadat hij zijn voet in het gelaat van een tegenstander plaatste.

Kopbal

Drie minuten voor tijd profiteerde Liberec van de man-meer-situatie en kwam het op voorsprong via de Nederlander Kevin Luckassen, die een kopbal met een eenvoudig voetbeweging tot doelpunt promoveerde.
Groningen leek op de derde Europese nederlaag af te stevenen, maar in de laatste seconde wees de Duitse arbiter naar de stip, nadat Etiënne Reijnen omver werd geduwd.
Hoesen nam plaats achter de bal, maar schoot zeer belabberd in. De doelman redde zijn inzet, maar de invaller was op tijd bij de bal om via de lat toch nog de gelijkmaker binnen te tikken.