Lycurgus zet Zwolle weer opzij

Abiant Lycurgus heeft voor de tweede keer dit seizoen landskampioen Landstede uit Zwolle verslagen. De Groningse volleyballers waren met 3-0 (25-22, 25-23 en 25-18) veel te sterk. Eerder dit seizoen eindigde de strijd om de Supercup in dezelfde cijfers.
Meer entertainment

Dit gebeurde in een totaal andere ambiance dan de laatste jaren bij de thuiswedstrijden van Lycurgus gebruikelijk was. Er was gezorgd voor andere belichting, geluid en flyers om te klappen onder het motto "Enjoy the Show." De ploeg van coach Arjan Taaij was blijkbaar geïmponeerd en stond in no-time met 5-0 achter.

Goede kant van de score

Dat was ook direct het lastigste deel van de wedstrijd. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Via Wytze Kooistra werd het 18-13. Een drie-meter aanval van Chris Voth zorgde voor 25-22. Onder aanvoering van middenman Jacob Guymer en Steven Irvin bleef Lycurgus voorturend aan de goeie kant van de score.

Lycurgus de sterkste

Bij 22-17 leken de Groningers de set snel naar huis te brengen, maar de gasten kwamen toch nog terug tot 24-23. Irvin benutte het tweede setpoint middels een fraai punt. In de derde set liet Lycurgus aan duidelijkheid niets te wensen over wie op dit moment de sterkste van de twee is.

Overtuigend afgemaakt

Via 18-12 kreeg Lycurgus bij 24-17 het eerste matchpoint. Het eerste werd nog teniet gedaan, maar bij het tweede maakte Guymer het overtuigend af. Coach Taaij was na afloop niet helemaal tevreden over zijn ploeg. Hij vond dat er teveel onnodige fouten gemaakt waren. Na drie speelrondes in de Eredivisie is Lycurgus koploper door als enige ploeg drie keer te winnen.