Groningens eerste uitdoelpunt levert een punt op

FC Groningen heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen NEC. In het Gofferstadion in Nijmegen eindigde de wedstrijd in 1-1.
Groningen begon net als donderdag in de Europa League in een 5-3-2-opstelling. Toch voerde Erwin van de Looi enkele wijzigingen door: Abel Tamata werd vervangen door Lorenzo Burnet en in de aanval maakte Bryan Linssen plaats voor Danny Hoesen.

Eerste helft

In een gezapige eerste helft kwam Groningen na negen minuten op voorsprong via een afstandsschot van Albert Rusnák. NEC was de betere ploeg, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Vijf minuten voor rust kon Burnet ternauwernood Nafarone Foor van scoren afhouden, maar dat was het enige wapenfeit van de Nijmegenaren in de eerste helft.
Groningen kreeg in de eerste helft wel een dreun te verduren: topscorer Mimoun Mahi moest na een half uur het veld verlaten. Het leek erop dat de aanvaller last had van een hamstringblessure.

Tweede helft

De tweede helft was veel meer het aanzien waard. Al in de eerste minuut kreeg NEC een strafschop, na een handsbal van Hans Hateboer. Sergio Padt kwam met zijn vingers nog tegen de bal, maar kon daarmee niet voorkomen dat het schot van Christian Santos in het doel belandde.
In het vervolg was NEC nog dichtbij een doelpunt via Santos, die op het achterhoofd van Foor kopte, en even later de bal in het zijnet schoot.
Groningen kreeg aan de andere kant ook prima kansen: Hoesen schoot via een tegenstander op de lat en invaller Jairchinio Antonia kopte een voorzet van Linssen eveneens op het aluminium.

Eerste punt

Het gelijkspel betekende het eerste punt voor Groningen in een uitwedstrijd in de eredivisie dit seizoen. Het doelpunt van Rusnák was het eerste uitdoelpunt van de Groningers dit seizoen.