Groningen vliegt na verlenging uit bekertoernooi

FC Groningen is woensdagavond in de derde ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld door FC Utrecht. De bekerhouder verloor na verlenging met 5-3 van de domstedelingen.
Groningen startte weer in de 5-3-2-opstelling. In de voorhoede ontbrak de geblesseerde Mimoun Mahi. Hij werd vervangen door Michael de Leeuw.

Eerst helft

Groningen begon dramatisch aan de wedstrijd. Al na 41 seconden kwam Utrecht op voorsprong via een schot van Bart Ramselaar die via het been van Johan Kappelhof achter Sergio Padt verdween.
Utrecht bleef de betere, maar na ruim een half uur kwam uit het niets op gelijke hoogte. Na een fraaie aanval vond Bryan Linssen De Leeuw, die de bal van dichtbij in het doel tikte.

Tweede helft

Groningen kwam uitstekend uit de kleedkamer en kwam binnen twee minuten op voorsprong. Kasper Larsen vond Linssen, die oog in oog met doelman Robbin Ruiter koel bleef.
Een kleine tien minuten later stond het echter weer gelijk, toen Mark Diemers van afstand de bal laag bij de eerste paal in het doel schoot.
Tien minuten voor het einde leek de wedstrijd beslist te worden. Padt redde in eerste instantie nog knap op een kopbal van Ramon Leeuwin, maar was kansloos op de rebound van Yassin Ayoub.
Twee minuten later stond het echter weer gelijk. Hans Hateboer speelde zichzelf knap vrij en gaf de bal voor op invaller Jesper Drost, die de bal in het doel kopte. Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet, waardoor een verlenging volgde.

Verlenging

In de verlenging bleek Groningen niet opgewassen tegen Utrecht. Invaller Nacer Barazite schoot na zeven minuten raak en even later besliste Kristoffer Peterson met een fraaie treffer het duel.
Groningen probeerde het nog in de tweede helft van de verlenging, maar de grootste kansen bleven voor Utrecht. Door de nederlaag kan Groningen de beker niet verdedigen.