Be Quick ziet periodetitel de mist in gaan

© RTV Noord / Henk Elderman
Op een mistig stadion Esserberg heeft Be Quick 1887 zondagmiddag met 0-2 verloren van Quick '20 uit Oldenzaal. Al voor rust stond de eindstand op het scorebord.
Be Quick kon zondag de periodetitel winnen. Dan mocht concurrent Juliana'31 niet winnen van Rohda Raalte. En dat gebeurde, want het duel in Raalte eindigde gelijk.

Twee goals verschil

Maar om de periodetitel te bemachtigen moest Be Quick wel met meer dan twee doelpunten verschil winnen van Quick '20. Dat lukte de ploeg van trainer Mischa Visser niet.

Onmacht

In de eerste helft hadden de Groningers het moeilijk met de goede organisatie van Quick '20. Op de tegenaanval sloegen de bezoekers twee keer toe. Be Quick keek met de rust tegen een 2-0 achterstand aan.

Rood

Ook in de tweede helft lukte het Be Quick niet om de defensie van de bezoekers te verschalken. De grootste mogelijkheid was voor aanvaller Rene Westerveen. Maar diezelfde Westerveen kreeg in de slotminuut nog een directe rode kaart voor een wilde tackle.
Door het verlies staat Be Quick nu derde op de ranglijst. Quick '20 staat tweede met één punt meer. Koploper en winnaar van de periode is Juliana '31 uit Malden.