Hoesen en Hateboer zijn terug bij FC Groningen

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen kan donderdag in de thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec voor de Europa League weer een beroep doen op verdediger Hans Hateboer en aanvaller Danny Hoesen.
Het duo sloot deze week weer bij de selectie aan na enig blessureleed. Beiden zijn klaar om hun rentree te maken in het basisteam, maar Van de Looi wilde het tweetal woensdag nog geen zekerheid geven. De trainer hield zijn beoogde opstelling nog even voor zichzelf.

Eén punt

Van de Looi kan niet beschikken over aanvoerder Rasmus Lindgren, middenvelder Tom Hiariej en clubtopscorer Mimoun Mahi. Het trio is nog geblesseerd. Michael de Leeuw is geschorst.
FC Groningen heeft na drie duels in groep F pas één punt. Twee weken geleden eindigde het uitduel met Liberec in 1-1. De Tsjechische ploeg staat op vier punten. Marseille (drie punten) speelt donderdag thuis tegen SC Braga (negen punten).

Winnen

Van de Looi besefte woensdag het belang van de thuiswedstrijd. 'Voor ons is er geen dilemma. Het doel is winnen, maar we gaan niet naïef spelen. We gaan altijd van onze eigen kracht uit. We blijven zo dicht mogelijk bij onze eigen visie en waar nodig passen we het systeem aan. Thuis in de Euroborg voelen we ons goed en hebben we de steun van ons publiek, waarmee we een goede wisselwerking hebben. Die extra steun kunnen we tegen Liberec goed gebruiken.'