Robben twijfelt over Oranje

Robben scoort woensdag als invaller tegen Arsenal.
Robben scoort woensdag als invaller tegen Arsenal. © EPA/Tobias Hase
Arjen Robben weet nog niet of hij voor het Nederlands elftal in actie wil komen tijdens de komende oefeninterlands tegen Wales en Duitsland. 'Dat moeten we even bekijken', zei hij woendagavond na de ruime zege van Bayern München op Arsenal (5-1) voor de camera van FOX Sports.
'We moeten even kijken of dat wel verstandig is.'

Echt fit worden

'Ik wil nu echt fit worden', vervolgde Robben. 'En tot de winterstop een serie wedstrijden neerzetten... Ik weet niet of die interlands daar in passen. Die beslissing neem ik in goed overleg met bondscoach Danny Blind en Bayern München. Dat is geen enkel probleem. Dat gaat altijd goed.'

Overslaan

Wie Robben hoorde praten, kreeg de indruk dat de aanvaller de komende oefeninterlands van het Nederlands elftal het liefst overslaat. De aanvoerder van Oranje is pas net hersteld van een liesblessure, die hij twee maanden geleden opliep tijdens het duel van Oranje met IJsland.
'Ik had een slechte voorbereiding op het seizoen', zei hij. 'En toen raakte ik weer geblesseerd. Ik wil nu stabiel worden en lang fit blijven.'

Trots op Bayern München

Robben mocht woensdagavond in de tweede helft invallen voor Bayern München. De aanvaller stond 37 seconden in het veld toen hij voor 4-0 zorgde. 'Ik ben trots dat ik deel uit mag maken van zo'n mooie club en ploeg. De relatie tussen mij en Bayern München is heel goed', zei hij.