FC Groningen uitgeschakeld in Europa na thuisnederlaag

FC Groningen verloor donderdagavond het pouleduel tegen FC Slovan Liberec en zal daardoor niet Europees overwinteren. In de Euroborg zegevierden de Tsjechen met 1-0.
Groningen startte niet met een vijfmansverdediging, maar keerde terug naar het 4-3-3-systeem. Danny Hoesen begon in de spits. Hans Hateboer was niet fit genoeg om te starten, waardoor Johan Kappelhof als rechtsback begon.

Eerste helft

In de slordige eerste helft kreeg Lorenzo Burnet na een kwartier spelen een prima mogelijkheid. De linksachter schoot in de rebound enkele centimeters naast. Dom balverlies van Kappelhof leverde de Tsjechen een goede kans op, maar Sergio Padt keerde met zijn benen.

Tweede helft

In de tweede helft hadden de Tsjechen het betere van het spel, maar kreeg Groningen de eerste grote kansen. Eerst kopte Bryan Linssen uit een voorzet van Jairchinio Antonia via de vingertoppen van de doelman van Liberec over en uit de hoekschop tikte de sluitpost een inzet van Kasper Larsen net over de lat.
Na die kansen nam de druk van de gasten toe en dat resulteerde in enkele mogelijkheden, maar Groningen hield lang stand. Negen minuten voor tijd kwam Liberec toch op voorsprong. Zdenek Folprecht stond volledig vrij bij een hoekschop en kopte de bal op de paal, waarna de bal terugstuiterde tegen de schouder van de onfortuinlijke Padt en in het doel belandde.

Europese uitschakeling

Groningen ging in het restant van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker. Linssen kreeg een goede schietkans, maar ditmaal hielden de Tsjechen wel stand. De nederlaag betekent dat Groningen niet zal overwinteren in Europa en dat er niets op het spel staat in de resterende wedstrijden tegen Sporting Braga en Olympique Marseille.