Publiek juicht Dio Bedum toe ondanks 3-0 nederlaag

Het is tegenwoordig een begrip in Bedum en omstreken, het 'avondje Dio Bedum'. Na twee promoties op rij speelt het vlaggenschip van de bijna 45-jarige volleybalvereniging inmiddels in de Topdivisie, één niveau onder de Eredivisie.
In een afgeladen Sporthal De Beemden met enige honderden toeschouwers verloor de ploeg van coach Nico Huisman met 3-0 (22-25, 18-25, 18-25) van koploper Peelpush uit het Limburgse Meijel, maar de fans maalden er niet om en klapten de handen na afloop stuk op hun helden. Volgens Huisman had zijn ploeg domweg niet goed gespeeld, waardoor ze de tweede plek op de ranglijst niet echt waar kon maken.

Echte Bedumers

De selectie heeft met Rik Bakker, Jan Bakker, Gerben Geertsema, Thijs Homan, Tobias Havinga en Niels Kuypens zes rasechte Bedumers in de ploeg. Iets wat het bestuur ook nastreeft. Het is volgens voorzitter Henk Pater vooral de gemeenschapszin in het dorp wat voor het succes zorgt en voor het "Sprookje van Bedum" gezorgd heeft: "Dorpsgebeuren. Jonge mensen die veel enthousiasme tonen en veel vrijwilligers die mee willen werken."

Eredivisie nog geen ambitie

Dankzij crowdfunding middels de "Vrienden van Dio" is het gelukt om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen. De ambitie is overigens niet direct de Eredivisie. Volgens Pater is het eerst kijken hoe het gaat en dan mogelijk die ambitie uitspreken. In de Topdivisie promoveert alleen de kampioen.

Drie zeges en twee nederlagen

Dio Bedum heeft nu na drie zeges op rij in het begin van het seizoen nu twee keer achter elkaar verloren. De ploeg is teruggezakt naar de vijfde plaats met 9 punten.