Groningen pakt tweede punt in uitduel

FC Groningen heeft voor de tweede maal een punt gepakt in een uitduel in de eredivisie. In Leeuwarden speelde Groningen met 2-2 gelijk tegen Cambuur.
Groningen begon weer in de 5-3-2-opstelling, maar kende wel enkele wijzigingn. Abel Tamata verving de disciplinair gestrafte Lorenzo Burnet en op het middenveld speelde Jesper Drost, waardoor Hedwiges Maduro moest plaatsnemen op de bank. Het spitsenkoppel werd gevormd door Bryan Linssen en Michael de Leeuw.

Eerste helft

Groningen startte dramatisch in de eerste helft. Cambuur zette vroeg druk en kwam al na negen minuten op voorsprong via Martijn Barto. Groningen protesteerde hevig bij scheidsrechter Serdar Gözübüyük, omdat de spits voorafgaand aan het doelpunt hands maken.
Groningen was niet wakkergeschud door het doelpunt, want vier minuten later scoorde Barto opnieuw. Uit een lastige hoek schoot hij de bal onder de uitkomende Padt door in het doel.
Cambuur bleef in de eerste helft de betere partij. De Leeuw kreeg twee goede kopkansen, maar bij zijn eerste inzet kon Leonard Nienhuis redding brengen en bij de tweede kans mikte de aanvaller naast.

Tweede helft

In de tweede helft begon Groningen uitstekend aan de wedstrijd. Na zeven minuten kopte Johan Kappelhof raak. Groningen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker.
Barto leek vijf minuten later de marge weer op twee te brengen. Gözübüyük keurde het doelpunt goed, maar zijn assistent wees de leidsman erop dat de aanvaller van Cambuur buitenspel stond, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Groningen nam de vrije trap, waarna Drost de bal ontving en op fraaie wijze de gelijkmaker aantekende.

Op-en-neer

Beide ploegen gingen in het vervolg in de aavnal. Invaller Jairchinio Antonia kreeg een levensgrote kans, maar vond Nienhuis op z'n pad. Aan de andere kant kreeg Marvin Peersman twee goede kopkansen.
In de blessuretijd ging Nienhuis onder een uittrap van Sergio Padt door, maar tot opluchting van de sluitpost van de Friezen ging de bal naast.
Door het gelijkspel sluit FC Groningen het voetbalweekend af als achtste.