Donar gaat kansloos ten onder in België

Yannick Franke
Yannick Franke © Archief JK Beeld
De basketballers van Donar waren dinsdagavond in de Europe Cup niet opgewassen tegen het Belgische Belfius Mons-Hainaut. Op bezoek bij onze zuiderburen werd het 90-76 voor de Belgen.
In het eerste kwart ging het spel nog gelijk op. De thuisploeg sloot dat kwart af met een kleine voorsprong: 22-19. Maar in het tweede kwart ging het mis bij de Groningers. Halverwege dat kwart liep de voorsprong op tot 40-23. Die achterstand wist Donar niet meer goed te maken.
De kwartstanden: 22-19, 50-36, 69-47 en 90-76. Topscorer aan Groningse zijde was Yannick Franke met 19 punten, hij pakte ook 8 rebounds. Ross Bekkering en Ken Brown kwamen tot 14 punten.
Donar heeft vier wedstrijden gespeeld in de poule. Één daarvan wisten de Groningers te winnen, de overige drie gingen verloren.