Leekster Eagles haalt alles uit de kast

Leekster Eagles heeft in de Eerste Divisie een knappe overwinning behaald op koploper Veerhuys uit Hoorn. De zege ging wel gepaard met veel fysiek geweld. Er werden vijf spelers met rood weggestuurd. De zaalvoetbalploeg van trainer Bas Lulofs won met 7-3.
Er waren amper twee minuten gespeeld toen de Leeksters Petrit Hoxhaj als Wasim El Baraoudi uit het veld werden gestuurd. De rode kaart voor Hoxhaj was volkomen terecht. Hij ging veel te hard door op de keeper die de bal vast had. In de commotie die daarna ontstond probeerde El Baraoudi de zaak te sussen. Volgens de scheidsrechter sloeg hij daarbij een tegenstander en ook hij kon inrukken.
De hele wedstrijd bleef het zowel binnen als buiten de lijen onrustig. De scheidsrechter moest het vaak ontgelden. Bij een opstootje in de slotfase kon ook reservedoelman Henri Roodenburg naar de kleedkamer vertrekken. Daarvoor hadden al twee spelers van Veerhuys rood gezien.
Leekster Eagles draait tot dusver een matig seizoen. Het team staat in de middenmoot van de Eerste Divisie. De doelstelling was kampioen worden. Die kans is bijzonder klein. Men richt zich nu op het winnen van een periodetitel om zodoende via de play-offs te promoveren naar de Eredivisie.