VV Groningen slaat aanval Pelikaan S af

In de Derde Klasse C van het zaterdagamateurvoetbal is Pelikaan S uit Oostwold er zaterdag niet in geslaagd om koploper VV Groningen te achterhalen.
Titelkandidaat nummer één kwam op eigen veld tegen de verrassende koploper niet verder dan 1-1. Hierdoor blijft het verschil drie verliespunten minder in het voordeel van VV Groningen, dat nu 32 punten uit 12 wedstrijden heeft. Pelikaan S heeft zes punten minder, maar ook nog een wedstrijd tegoed.

Plezier

De ploeg van trainer Gert Haak heeft helemaal niet de ambitie om kampioen te worden. De mix van ervaring en talent beleeft plezier aan het voetbal en dat zorgt ervoor dat VV Groningen nog altijd ongeslagen is.

Voelt als verlies

Voor Pelikaan S ligt dat iets anders. Daar is alles erop gericht om voor de derde keer op rij de titel te halen en door te stoten naar de Tweede Klasse. Voor Handrit Hoxhaj voelde het gelijkspel na afloop dan ook als verlies. Hoxhaj was na een kwartier spelen wel betrokken bij de gelijkmaker. Myren Noeken, die op de plek van de geblesseerde topscorer Freddy de Grooth speelde scoorde.

Gemiste strafschop

Na ruim tien minuten nam VV Groningen brutaalweg de leiding door een treffer van Martin Kamstra, die goed stoorde, een verdediger de bal afpakte en op snelheid afwerkte. De zeer harde wind maakte goed voetbal overigens zo goed als onmogelijk. Kort voor rust kreeg VV Groningen een strafschop, maar Jasper Ludema schoot via de paal naast.

Vermeend buitenspel

De oorzaak was dat Ludema's voetbalschoen tijdens aanloop kapotscheurde. Daardoor was hij dusdanig uit zijn concentratie dat de elfmetertrap er via de paal niet in ging. Na een uur spelen werd een doelpunt van Myren Noeken afgekeurd, omdat Handrit Hoxhaj bij het terugleggen van de bal buitenspel zou hebben gestaan.