Groningen eindigt Europees avontuur met gelijkspel

© JKBeeld
FC Groningen heeft donderdagavond de laatste poulewedstrijd van de Europa League gelijkgespeeld tegen Sporting Braga. In de Euroborg eindigde de wedstrijd in 0-0.
Groningen begon met Danny Hoesen in de spits. Dat betekende dat Michael de Leeuw, die terugkeerde van een schorsing, op de bank begon. Er was ook een basisplaats voor Bryan Linssen, die Jairchinio Antonia naar de bank verwees.

Eerste helft

Groningen begon goed aan de wedstrijd en was via lage voorzetten van Hans Hateboer tweemaal dreigend. Diezelfde Hateboer kreeg na een kwartier een grote kans op aangeven van Linssen, maar van dichtbij schoot de rechtsback over.
De Portugezen waren na een half uur gevaarlijk via Alan, maar de aanvoerder van Braga zag zijn inzet gekeerd worden door Sergio Padt. Vijf minuten later vond Linssen met een mooie pass Hoesen, maar de spits schoot uit een lastige hoek tegen de benen van doelman Matheus.

Tweede helft

Groningen begon goed aan de tweede helft. Simon Tibbling kreeg na vijf minuten met enig fortuin de bal, maar zijn schuiver ging enkele centimeters naast. Tibbling was even later in combinatie met Albert Rusnák weer gevaarlijk, maar deze keer was doelman Matheus een sta-in-de-weg.
Daarna was het de beurt aan de bezoekers. Halverwege de tweede helft voorkwam Padt een doelpunt, door oog in oog met Wilson Eduardo koel te blijven. Vijf minuten later was de sluitpost belangrijk, toen hij een kopbal tegen de lat tikte.
Padt werd uiteindelijk nog bijna de schlemiel van de avond, door in de slotfase niet kordaat op te treden bij een indraaiende voorzet. Hij liet de bal los, waardoor Boly de bal in het lege doel kon schieten, maar de verdediger raakte de onderkant van de lat.

Einde Europees avontuur

Zo eindigde het Europees avontuur voor Groningen met vier nederlagen en twee gelijke spelen. Bovendien scoorde de FC slechts twee keer. Geen van die doelpunten vielen in de Euroborg. Met twee punten is Groningen één van de slechtst presterende ploegen in de poulefase van de Europa League.