Erwin van de Looi: 'Teleurstellende Europese campagne'

Erwin van de Looi, trainer van FC Groningen, was tevreden over het spel van zijn ploeg in de laatste Europese wedstrijd van dit seizoen, maar keek met teleurstelling terug op de gehele campagne.
'Vandaag deden we het de eerste 65 minuten goed. Ik snap het fluitconcert na afloop van het publiek dan ook niet helemaal. We gaven veel energie en op het einde raakten we vermoeid. Dan worden de ruimtes groter. Zij hebben klassespelers die dan goed tussen de linies kunnen spelen', sprak de oefenmeester.

Kansen moet je afmaken

'Wij hebben niet de kwaliteit om een ploeg als Braga van de mat te spelen, maar we hebben ruim een uur het beste van het spel gehad en ook de grootste kansen gekregen. Tegen zo'n team krijg je geen tien tot vijftien kansen, dus dat betekent dat je de kansen die je krijgt af moet maken. Helaas gebeurde dat niet.'
Over de wedstrijd tegen Braga hield Van de Looi een goed gevoel over. 'Maar de hele Europese campange was teleurstellend. Vier van de zes wedstrijden waren close: twee keer tegen Liberec en twee keer tegen Braga. De uitslag in Marseille was, ondanks ons slechte spel in de eerste helft, ook close.

Vol voor de winst tegen Feyenoord
'We hebben vertrouwen uit deze wedstrijd gehaald. Dat hebben we ook uitgesproken in de kleedkamer. We gaan thuis tegen Feyenoord weer voor de drie punten. Dat zal niet makkelijk zijn, maar we gaan er vol voor', besloot Van de Looi strijdlustig.