Nederlaag Groningen in slotfase

Het is FC Groningen zaterdagavond niet gelukt het jaar als vierde af te sluiten. In Almelo verloor Groningen met 2-1 van Heracles Almelo.
Groningen, dat het moest doen zonder de geblesseerde Hedwiges Maduro en de geschorste Johan Kappelhof, startte met Jairchinio Antonia en Juninho Bacuna in de basis.

Eerste helft

In de eerste helft was er weinig spektakel. Heracles had het beste van het spel, maar grote kansen waren er niet. Groningen kwam tegen de verhouding in op voorsrprong. Daar ging een grote fout in de Almelose verdediging aan vooraf. Bryan Linssen ontving de bal pardoes op de rand van het strafschopgebied en schoof de bal achter Bram Castro.
Twee minuten later waren de ploegen alweer in balans. Groningen greep verdedigend niet goed in, waarna Gladon een lage voorzet van Darri via de vingertoppen van Sergio Padt in het doel schoot.

Tweede helft

In de tweede helft werd het er niet echt beter op. Heracles behield het beste van het spel en kreeg de betere mogelijkheden. Via invaller Oussama Idrissi, debutant aan de zijde van Groningen, konden de bezoekers weer op voorsrpong komen, maar hij schoot uit de rebound via het been van Gino Bosz over.
Diezelfde Bosz, zoon van Vitesse-trainer Peter Bosz, werd in de slotfase de man van de wedstrijd. Hij krulde een vrije trap over de muur en achter Padt.

Buitenspelgoal

Danny Hoesen, die nog een klein minuutje mocht invallen, leek in die korte tijd Groningen nog op gelijke hoogte te brengen, maar zijn doelpunt in de slotseconde werd afgefloten wegens buitenspel.
Door de nederlaag eindigt Groningen de eerste seizoenshelft als zesde.