HFC'15 verrassende winnaar Leekster Voetbalgala

De 30ste editie van het Leekster Voetbalgala is gewonnen door HFC'15. In de finale versloeg de zaterdagtak van HFC'15 uit Hoogkerk favoriet VEV'67 uit Leek.
Na de massale vechtpartij van vorig jaar had de organisatie extra maatregelen genomen. Zo moest elk deelnemend team twee vrijwilligers aanleveren die als beveiliging zouden dienen. Daarnaast was er extra professionele beveiliging. Ook mocht er niet meer gedronken worden in de zaal.

Rustig verlopen

De avond verliep sportief en rustig. In de kwartfinale werd verliezend finalist Marum verrassend uitgeschakeld door VAKO uit Vries. Winnaar van vorig jaar, Pelikaan S deed niet mee vanwege de vechtpartij van vorig jaar.
Uiteindelijk drongen VEV'67 uit Leek en HFC'15 uit Hoogkerk door tot de finale. De fusieclub (voorheen CSVH) was de verrassing van het toernooi. In de finale won HFC na strafschoppen.

Van held tot schlemiel

VEV'67 kwam in de finale op voorsprong door een doelpunt van Marwin van Wijk. Met nog één minuut te spelen besloot doelman Klaas Kleiker van VEV'67 met de bal aan de wandel te gaan. Hij verloor de bal en kreeg vervolgens een gele kaart voor het weggooien van de bal. Met een man meer maakte HFC'15 de gelijkmaker vlak voor tijd. Kleiker was de schlemiel terwijl de keeper in de halve finale nog scoorde voor de ploeg uit Leek.

Damestoernooi

Voor het eerst was er dit jaar ook een toernooi voor dames. Nieuw-Roden werd de eerste winnaar van de Roel Klazinga-trofee. De prijs is vernoemd naar het overleden bestuurslid van het Leekster Voetbalgala.