De Leeuw: 'niemand van ons had dit aan zien komen'

© JKBEELD
Michael de Leeuw was na afloop van de wedstrijd tegen Utrecht teleurgesteld. De oorwassing mag wat hem betreft niet nog eens voorkomen.
'We kwamen steeds een mannetje te kort op het middenveld. We kwamen niet in duel', somberde De Leeuw. Hij zag dat zijn ploeg pas de laatste twintig minuten van de eerste helft beter in het spel kwam.
In de rust spraken de spelers af dat niveau door te trekken, maar het liep heel anders. Binnen het uur keek Groningen tegen een 4-1 achterstand aan.
'Ondanks de goede voornemens ging het fout. Dan moet je meer risico gaan nemen. Utrecht heeft een goede ploeg en we hadden veel moeite met ze. Maar het mag natuurlijk niet gebeuren dat je drie keer uit een spelhervatting een doelpunt tegen krijgt.'
'De nederlaag kwam als een grote verrassing voor De Leeuw. 'We hebben een goed trainingskamp achter de rug en tegen Oostende speelden we ook goed in dit systeem. Niemand van ons had dit aan zien komen. We kregen weinig kansen en dat is wel de bedoeling van dit systeem.'
'We moeten analyseren waar het fout ging, want dit mag niet meer gebeuren, maar we moeten er niet te lang bij stilstaan. Vrijdag staat er weer een wedstrijd op het programma.'