FC Groningen in gesprek met Veendam over Langeleegte

© Archief RTV Noord / Henk Elderman
De Langeleegte in Veendam is serieus in beeld als speellocatie voor Jong FC Groningen. De club en de gemeente Veendam hebben daar donderdagmiddag voor het eerst over gesproken. Het tweede elftal van FC Groningen maakt kans om te promoveren naar de Jupiler League.
Volgende week wordt stadion De Langeleegte geïnspecteerd. Dan wordt beoordeeld of het terrein aan de vereiste voorwaarden voldoet.

Accomodatie-eisen

Op sportpark Corpus den Hoorn mag vanwege de accomodatie-eisen niet worden gespeeld. Dat zou wel kunnen als Jong FC Groningen niet promoveert naar de Eerste Divisie. In de Topklasse of Tweede Divisie liggen deze voorwaarden een stuk lager.
Twee wedstrijden per week in de Euroborg is op voorhand geen optie vanwege de geringe belastbaarheid van het veld.

Veendam en omgeving
FC Groningen-directeur Hans Nijland is zeer positief over de plannen. 'Het is een serieuze optie. Het zou toch mooi zijn als we de Jupiler League en zodoende Veendam en omstreken bewegen om één keer in de twee weken op vrijdagavond naar De Langeleegte te komen.' Hij benadrukt dat er nog niet over het financieel plaatje gesproken is.
Wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam kijkt ook met een goed gevoel terug op het eerste oriënterende onderhoud tussen beide partijen. 'Het zou mooi zijn om op deze manier weer invulling te geven aan het stadion. Het past wel in onze plannen.'