Pover gelijkspel FC Groningen in Euroborg

FC Groningen kwam vrijdagavond in een matig duel met NEC Nijmegen niet verder dan een gelijkspel. In de Euroborg werd het 0-0.
Op het slechte veld werd Groningen in de eerste helft geen enkele keer gevaarlijk. NEC was wel twee keer dichtbij een doelpunt. Eerst redde Sergio Padt uitstekend op een lepe boogbal van Navarone Foor. Even later werd de doelman wel verschalkt na een vlammend schot van Janio Bikel, maar de paal redde de sluitpost.
Groningen zocht met een fluitconcert de kleedkamers op. In de eerste helft schoot Groningen geen enkele keer tussen de palen van het vijandelijk doel.

Tweede helft

In de tweede helft bleef het spel onder de maat. Groningen toonde inzet, maar kon de bal amper in de ploeg houden. Invaller Oussama Idrissi en de teleurstellend spelende Michael de Leeuw kregen schietkansjes, maar Jones stond twee keer op de goede plek.
Pas in de slotfase werd het echt spannend. In blessuretijd kreeg NEC een grote kans op de winst, maar Anthony Limbome schoot van dichtbij gejaagd over. Aan de andere kant kreeg De Leeuw nog een kopkans, maar de onverdiende treffer kwam niet.